Ghid internare

Documente necesare:
  • carte de identitate, pașaport sau permis de ședere (după caz);
  • adeverinţa de salariat (cu precizarea numărului de zile de concediu medical din ultimele 12 luni);
  • talonul de pensie (în cazul pensionarilor) sau decizia de pensionare (în cazul celor pensionaţi pe caz de boală);
  • Cardul de Sănătate sau adeverinţa de asigurat (în cazul pacienţilor cu asigurare CAS individuală);
  • rezultatele analizelor medicale efectuate anterior internării;
  • pacienţii asiguraţi CAS mai trebuie să aducă “Bilet de trimitere pentru serviciile medicale clinice/Bilet de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate*.

*Biletul de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate este solicitat în limita plafonului disponibil.

Istoricul medical

Ar fi util să aveţi asupra dumneavoastră toate analizele și scrisorile medicale care alcătuiesc istoricul dumneavoastră medical, precum și să comunicaţi medicului curant atât tratamentul medicamentos uzual cât și cel ocazional (analgezice, siropuri de tuse etc.), aceste date fiind necesare pentru continuitatea, urmărirea și adaptarea pe durata internării a tratamentului medicamentos.

Siguranţa bunurilor pe durata internării

Pentru siguranţa bunurilor dumneavoastră pe durata internării, vă recomandăm să nu aveţi asupra dumneavoastră obiecte de valoare (bijuterii, ceasuri etc.). Spitalul nu își poate asuma responsabilitatea în caz de furt sau pierdere a obiectelor personale.

Recomandări pe durata internării

Pe durata internării vor fi administrate, sub atenta supraveghere a medicului curant, doar medicamentele prescrise de către acesta. Vă rugăm să nu luaţi alte medicamente din propria iniţiativă, chiar dacă ele făceau parte din tratamentul pe care îl utilizaţi anterior. Dacă aveţi simptome care necesită administrare de analgezice sau de alte medicamente, vă rugăm să anunţaţi personalul medical de pe secţie. Pentru un bun parcurs terapeutic, vă rugăm să respectaţi cât mai precis recomandările medicului.

În momentul în care ajungeţi pe secţie veţi găsi în salon următoarele produse de igienă corporală: prosoape, săpun, șampon, gel de duș. În bagajul personal, este necesar să aduceţi cu dumneavoastră următoarele obiecte: periuţă de dinţi, pastă de dinţi, cremă de ras, pieptene, lenjerie de corp, pijamale/cămașă de noapte, halat, șosete și papuci.

După ce v-aţi cazat, bagajul (valiza) va fi preluat de aparţinători, sau va fi depozitat pe secţie, în spaţiul special amenajat.

Transferul pe alte secţii sau deplasarea către diverse laboratoare în cazul investigaţiilor indicate de către medic se va face în prezenţa unui cadru medical și va fi necesar să purtaţi un halat peste pijama.

În compartimentul de terapie intensivă, în blocul operator și în departamentul de radiologie nu este recomandată utilizarea telefonului mobil, întrucât poate interfera cu aparatura medicală.

Pentru păstrarea unei atmosfere cât mai adecvate, este necesar pe cât posibil să păstrăm liniștea în saloane și pe secţie. De aceea, avem rugămintea să folosiţi televizorul sau alte dispozitive la un nivel moderat de sonorizare, astfel încât să nu perturbe liniștea celorlalţi pacienţi. Utilizarea altor obiecte electrocasnice nu este permisă.

Mesele pe care le veţi primi în cadrul spitalului vor fi servite în salon și vor respecta regimul alimentar prescris de medicul curant (după caz, regim hiposodat, diabetic etc.). Vă recomandăm să consumaţi strict preparatele oferite de către spital pe parcursul spitalizării.

În caz de urgenţă, puteţi apela personalul medical printr-o sonerie pe care o găsiţi la nivelul consolei patului din salon .

Reguli pentru însoţitori

Datorita contextului epidemiologic actual generat de pandemia SarsCov2, accesul vizitatorilor si insotitorilor atat in sectiile spitalului cat si in ambulatoriu este strict interzis. Exceptie de la regula fac categoriile de pacienti cu nevoi speciale si pacientii minori carora li se va permite accesul cu maxim un insotitor.

Insotitorii care se internează cu bolnavul vor purta îmbrăcăminte similară cu a acestuia (pijama, halat, papuci) și vor respecta regulile aplicabile pacienţilor. În timpul administrării unor tratamente sau efectuării unor manevre/tehnici de igienă/îngrijire a pacientului, vor fi rugaţi să aștepte în sala de așteptare.

Vă reamintim că fumatul în spatiile interioare si exterioare apartinand spitalului este strict interzis.

Reguli de comportament

Din momentul în care este internat, pacientul încredinţează starea sănătăţii sale personalului medical, iar medicii și asistentele preiau răspunderea civilă și juridică a integrităţii și protecţiei stării de sănătate a pacientului.

  • Pacientul nu se poate îndepărta de secţia medicală în care este internat, fără ca înainte să fi anunţat asistentele medicale.
  • Pe durata internării pacientul nu poate depăși poarta spitalului. Pacienţii care ies din orice motiv din cameră, trebuie să poarte un halat sau o haină peste pijama.
  • Pacientul trebuie să respecte liniștea și repausul celorlalţi pacienti.
  • Pentru a evita interferenţele cu echipamentele electronice, se evită pe cât posibil folosirea telefoanelor mobile.

În spatiile interioare si exterioare apartinand spitalului este interzis fumatul.

Verified by ExactMetrics