Ortopedie

„Asistență medicală de calitate aproape de tine”

Ortopedia și traumatologia reprezintă specialitatea medicală care se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor. 

Ortopedia se concentrează pe diagnosticul, corectarea, prevenirea și tratamentul pacienților cu deformări scheletice – tulburări ale oaselor, articulațiilor, mușchilor, ligamentelor, tendoanelor, nervilor și pielii. Aceste elemente alcătuiesc sistemul musculo-scheletic. 

Sistemul musculo-scheletic este un sistem complex de oase, articulații, ligamente, tendoane, mușchi și nervi ce ne permit să ne mișcăm, să lucrăm și să fim activi. 

Ortopedia era odată consacrată îngrijirii copiilor cu deformări ale coloanei vertebrale și ale membrelor. Însă acum ortopedia are grijă de pacienții de toate vârstele, de la nou-născuții cu picior de club, la sportivii tineri care necesită chirurgie artroscopică, la persoanele în vârstă cu artrită. 

Medicii specializați în domeniul ortopediei sunt numiți chirurgi ortopedici sau ortopedi. 

Ortopedii folosesc metode medicale, fizice și de reabilitare, precum și intervenții chirurgicale și sunt implicați în toate aspectele legate de îngrijirea termică din sistemul musculo-scheletic. Este o specialitate de lățime și varietate incredibile. 

Ortopedii tratează o imensă varietate de afecțiuni și afecțiuni, inclusiv fracturi și luxații, ligamente sfâșiate, entorse și leziuni ale tendoanelor, tracțiuni musculare și bursită discuri rupte, sciatică, dureri de spate scăzute și scolioză bat genunchii, picioarele arcului, mucegaiuri și vârfuri de ciocan, artrită și osteoporoză, tumori osoase, distrofie musculară și paralizie cerebrală, picior de picior și anomalii inegale ale lungimii picioarelor și degetelor și anomalii de creștere. 

În general, ortopedii se ocupă de: 
  •  Diagnosticul vătămării sau tulburării
  •  Tratamentul cu medicamente, exerciții fizice, intervenții chirurgicale sau alte planuri de tratament
  •  Reabilitare recomandând exerciții sau terapie fizică pentru a restabili mișcarea, forța și funcția
  •  Prevenirea cu informații și planuri de tratament pentru a preveni rănirea sau a încetini evoluția bolilor 

În mod obișnuit, aproximativ 50% din practicile ortopedului sunt dedicate gestionării nechirurgicale sau medicale a leziunilor sau bolilor și 50 la sută tratamentului chirurgical. Poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a restabili funcția pierdută ca urmare a accidentării sau a bolii oaselor, articulației, mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, nervilor sau pielii. 

În cadrul secției de ortopedie a Spitalului Uromed oferim consultații și intervenții chirurgicale ortopedice pentru patologie post-traumatică și patologie cronic-degenerativă.

 

Medicii nostri

Dr. POPINA ŞTEFAN OVIDIU

Medic primar Ortopedie si Traumatologie

Dr. Lucaci Florin

Medic specialist Ortopedie si Traumatologie