Warning: Error while sending QUERY packet. PID=20448 in /home4/rgarde28/spitaluluromed.ro/wp-includes/wp-db.php on line 2169

Notice: Funcția wpdb a fost apelată incorect. wpdb trebuie setată o conexiune cu baza de date pentru utilizare cu escapare. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 3.6.0.) in /home4/rgarde28/spitaluluromed.ro/wp-includes/functions.php on line 5831
Patologii Medicale Spital Uromed Ploiesti

Patologii Medicale

“Tot ceea ce trebuie știut despre metodele noastre”

ADENOMUL DE PROSTATĂ

Hiperplazia benignă de prostată este cea mai des întâlnită tumoră benignă a bărbatului în vârstă, afectând 50% din bărbații cu vârsta de 60 de ani și 90% din bărbații cu vârsta de 85 de ani.

Mărirea în volum a acesteia se face sub influența directă a hormonilor androgeni. Evoluția și modificările aduse aparatului urinar se fac lent, pe parcursul a mai multor ani.

Cele mai comune simptome sunt:

  • Frecvența crescută a mictiunilor (polachisurie), în special noaptea (nicturie)
  • Jetul urinar are presiune slabă, este intermitent sau dureros
  • Blocajul urinar
  • Pseudoincontinenta prin prea plin

Dacă suferiți de adenomul de prostată important este să știți că nu sunteți singur și că puteți primi ajutor.

Tratamentul în stadiul incipient este de regulă medicamentos. Când medicamentele nu mai ajută sau când se stabilește o indicație operatorie absolută atunci pacientul trebuie operat.

Tratamentul de elecție în zile noastre este rezecția endoscopică a prostatei. Dacă mărimea adenomului nu permite o operația endoscopică sau dacă există o altă patologie asociată se recomandă operația deschisă.

În ambele cazuri după operație pacientul va purta pentru câteva zile o sondă urinară. Îmbunătățirea simptomelor va fi simțită imediat după îndepărtarea sondei urinare.