Pneumologie

Medicina modernă care te ajută să respiri mai ușor”

P neumologia este o ramură a medicinei care studiază aparatul respirator în condiții normale și patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator, prin mijloace nechirurgicale. 

Ce ar trebui să știi despre Pneumologie?

Sistemul respirator este format din organele care te ajută să respiri și anume: căile respiratorii, plămânii și mușchii respiratori.

Medicii pneumologi se ocupă de mai multe tipuri de afecțiuni respiratorii, inclusiv afecțiuni infecțioase, structurale, inflamatorii și neoplazice (bazate pe tumori).

 Pneumologii tratează de obicei astmul, bronșita, boala pulmonară obstructivă cronică, emfizemul și apneea obstructivă de somn.

Alte domenii comune ale pulmonologiei includ transplantul pulmonar, boală pulmonară obstructivă, boală pulmonară interstițială și boală vasculară pulmonară (hipertensiune pulmonară și embolie pulmonară) 

De ce să alegi departamentul de Pneumologie al Spitalului Uromed? 

Îngrijiri de specialitate: Medicii noștri au o pregătire avansată având avantajul multor ani de experiență și cursuri absolvite. Nivelul înalt de pregătire al cadrelor medicale alături de aparatură modernă și ambianța plăcută duc la o recuperare rapidă și la mai puține complicații.

Efectuăm bronhoscopii fără timpi de așteptare mari și în condiții de siguranță.

Bronhoscopia este o investigație nedureroasă, într-o oarecare măsură neplăcută, dar nepericuloasă. Această presupune explorarea arborelui bronșic cu ajutorul unui aparat subțire și flexibil numit fibrobronhoscop. El are formă unui tub care are în vârf o cameră video, cu care medicul poate vizualiza interiorul arborelui bronșic pe un monitor.

Bronhoscopia se efectuează în principal pentru:

  • recoltare biopsii din tumori pulmonare/mediastinale cu expresie endobronșică/abordabile endoscopic,
  • recoltare aspirat bronșic pentru citologie, floră nespecifică și specifică-scop diagnostic,
  • explorare endobronșică pentru aprecierea operabilității tumorilor pulmonare,
  • toaletă bronșică, aspirare secreții bronșice în boli supurative pulmonare,
  • diagnostic și localizare sursă hemoptizii,
  • extragere corpi străini endobronșici.
Prețuri Consultații

 

Consultație pneumologică150 RON
Control100 RON
Bronhoscopie300 RON

 

Medicii noștri

Dr. Stanciu Alexandru

Medic primar Pneumologie