Recuperare medicală

O echipă pentru fiecare pacient”

Medicina fizică reprezintă o specialitate medicală care se concentrează pe remedierea deficitelor prin tratament specific de recuperare. Echipa noastră ajută persoanele care au un deficit al funcției motorii, cum ar fi mobilitatea sau forța, din cauza unor boli cronice sau în urma unei accidentări.

Există afecțiuni care se recuperează spontan (natural) dar și afecțiuni unde este nevoie de personal medical care să ajute pacientul să-și redobândească sănătatea, să-și amelioreze funcția fizică și implicit să-și îmbunătățească calitatea vieții permițându-i să se reintegreze în activitatea cotidiană mai ușor.

Echipa medicală care ajută pacientul să se recupereze este compusă, în funcție de fiecare patologie în parte, din medicul de recuperare, neurolog, neurochirurg, ortoped, reumatolog, cardiolog, psihiatru, psiholog, kinetoterapeut, asistent medical, asistent fizioterapeut, maseur și logoped.
Specialiștii noștri în medicină de recuperare se adaptează la posibilitătile pacientului. Fizioterapia, kinetoterapia, terapia TECAR, Wireless, Parafinarea, fac parte din paleta noastră de proceduri standard. Tratăm pacienți atât în regim ambulator, cât și în regim de spitalizare continuă.

De ce să alegi clinica de recuperare medicală a spitalului Uromed?

 

 

 

 

 

 

 

 

Dedicare pentru a ajuta oamenii să restabilească funcția: Obiectivul nostru singular este de a ajuta oamenii să-și redobândească funcția și mobilitatea. Indiferent dacă o gleznă luxată vă împiedică să alergați sau dacă aveți nevoie de terapie intensivă pentru a recâștiga mobilitatea după accidentare, vă putem ajuta. O facem într-o varietate de moduri, inclusiv fizioterapie, kinetoterapie.

Colaborare cu celelalte departamente medicale – Tratament interdisciplinar: Echipa noastră lucrează cu toate disciplinele, de la medicina sportivă la chirurgia oncologica, reumatologie și neurologie. Chirurgia pe cord deschis, implantarea unei proteze articulare, dureri de spate, chimioterapie sau alunecări pe gheață: orice lucru care a provocat o pierdere a funcției, o putem trata, de la războinici de weekend care aleargă maratoane pana la bunicii care vor să se joace cu nepoții lor și cu toți cei din mijloc.

Concentrați pe utilizarea datelor: Documentăm fiecare vizită a ta și folosim un sistem implementat pentru ca aceste informații să fie disponibile pentru întreaga echipă care are grijă de tine. Posibilitatea de a accesa informații, cum ar fi radiografiile anterioare și rezultatele de laborator, ne ajută să îți personalizăm îngrijirea ta cât mai bine.

Prețuri Consultații

 

Consultație200 RON
Control 150 RON

 

Prețuri terapii
Infiltrații150 RON
TECAR (15 min.)  50 RON
Galvanizare  15 RON
Ionizare 15 RON
Curenți diadinamici  15 RON
Trabert20 RON
TENS 20 RON
Curenți interferențiali    15 RON
Ultrasunet                                           15 RON
Ultrasunet cu curenți de joasă frecvență15 RON
LASER – terapie                                20 RON
Curenți cu impulsuri rectangulare        15 RON
Curenți cu impulsuri exponențiale           15 RON
Contracție izometrică electrică wireless  30 RON
Aplicații cu parafină (15 min.)
15 RON
Masaj regional (25 min.)            50 RON
Masaj segmentar (15 min.)              50 RON
Masaj reflex (45 min.)                      50 RON
Limfmasaj (50 min.)                   60 RON
Masaj general (50 min.)                  70 RON
Presoterapie (15 min.)                       20 RON
Kinetoterapie de grup pe afecțiuni      50 RON
Kinetoterapie individuală               70 RON

 

 

Medicii noștri

Dr. Paul Loredana Gabriela

Medic primar Recuperare, Medicină fizică și Balneologie

TERAPIA TECAR

Cea mai modernă formă de fizioterapie cu rezultate imediate în recuperarea medicală, TECAR – Capacitive and Resistive Energy Transfer – reprezintă o metodă terapeutică non-invazivă.

Această terapie a fost dezvoltată în ultimii ani și folosită cu succes în procesul de prevenire și tratare a leziunilor, a bolilor inflamatorii, dar mai ales în reabilitarea musculară, a tendoanelor și în patologiile osteoarticulare.
Mecanismul terapiei TECAR este bazat pe dezvoltarea unor energii în interiorul corpului (energie endogenă), urmărindu-se astfel accelerarea efectelor analgezice și biostimulente, procese pe care în mod natural organismul le-ar realiza într-un timp mult mai îndelungat. Dezvoltarea energiei endogene la nivelul țesuturilor biologice este produsă printr-o mișcare continuă de atracție și respingere a sarcinilor electrice care, sub formă de electroliți, sunt elementele constitutive esențiale ale fiecărui substrat biologic.

Principalul beneficiu al acestei tehnici este dat de faptul că permite o combinație profundă a acțiunilor terapeutice fără contraindicații precum supraîncălzirea suprafeței tegumentare sau dispersia energiei în primele straturi ale țesutului biologic. Astfel energia WINBACK accelerează biogenerarea naturală a țesuturilor biologice. Datorită intensității sale scăzute, este în totalitate non-invazivă și 100% naturală pentru corpul uman.

INDICAȚIILE TERAPIEI TECAR:

  • Probleme musculare, ligamentare și tendinoase : contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, entezite, miozite etc.
  • Patologia coloanei vertebrale: lumbago, dureri lombare, dureri interscapulare, torticolis, discopatii, cervicalgii, sacroileita, nevralgie Arnold etc.
  • Patologia articulațiilor mari: tendinopatiile umărului, capsulita retractilă, umăr blocat, bursite, epicondilita, tenis elbow, Sindrom de canal carpian, coxartroză, proteză totală de sold, condromalacie de patelă, gonartroza, proteză totală de genunchi, reconstrucție ligamente încrucișate (cu sau fără șuruburi), fasciita plantară, tendinită achiliana;

PARTICULARITATEA ACESTEI FORME DE CURENT:

  • Poate fi folosită în zonele unde există implanturi metalice cum ar fi proteze de sold, de genunchi, de umăr .
  • Poate fi folosit în zona cervicală (unde alte forme de fizioterapie sunt interzise) chiar la tratarea problemelor la articulațiile temporomandibulare sau atlanto-occipitale.